No kids allowed

Toen ik solliciteerde voor een doctoraatsbursaal, werd mij de vraag gesteld of ik toch geen 4 kinderen zou krijgen de komende 4 jaar. Deze vraag vond ik al zeer ongepast. Ik was niet van plan om meteen aan kinderen te beginnen en dit heb ik dan ook gezegd. Uiteindelijk bleek dat om ‘financiële redenen’ het onderzoeksproject niet van start kon gaan.

Achteraf hoorde ik – via gemeenschappelijke kennissen- dat de (mannelijke) professor die instond voor het onderzoeksproject vond dat ik teveel ‘oogde’ als iemand die klaar was voor kinderen en ik daardoor onvoldoende garanties kon bieden niet zwanger te worden.

Story signed by: m.

The story happened to me as a Master student in the year 2011 at an academic institution in Flanders

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

Leave a Reply