Een aberratie?

Ik heb een paar mannelijke collega’s die mij steevast Delphine’tjeh’ noemen (vettige knipoog inbegrepen) maar ook een paar vrouwelijke collega’s met kinderen die het vanzelfspreken vinden om wegens ‘de kindjes’ steevast te kunnen passen voor ‘onregelmatige’ uren (na 17u, ‘s morgens voor 9u30, zaterdagvoormiddag, etc.). Dit kan dan meestal op heel veel begrip rekenen bij de mannen, althans waar ik werk.
Ik ben die “standaard” hardgrondig beu, temeer omdat vrouwelijke kinderloze academici en mannelijke academici met kinderen (die gedeelde verantwoordelijkheid over deze kinderen willen dragen) volgens deze regeling blijkbaar een abberatie zijn.

Story signed by: Delphine’tjeh’

The story happened to me as a PhD student in the year 2014 at an academic institution in Flanders

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

Leave a Reply