“Lieve meid, lieve schat”

Mijn promotor noemde me een volledig jaar ‘lieve meid’ en ‘lieve schat’. Mijn mannelijke collega’s kregen geen ‘koosnaampjes’. Deze bejegening was erg betuttelend en paternalistisch. Ik ben vertrokken en dit was een van de redenen.

Story signed by: L.

The story happened to me as a PhD student in the year 2012 at an academic institution in Brussels

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

One comment

 • Cathelijn on April 23, 2015 at 4:00 pm said:

  Beste,

  In het kader van mijn masterproef voor de opleiding ‘master in de seksuologie’ aan de KU Leuven doe ik onderzoek naar seksuele ‘contacten’ tussen docenten en studenten binnen het hoger onderwijs. Uw bericht lijkt hierbij aan te sluiten.

  Mocht u me hierover wat meer informatie willen geven, nodig ik u van harte uit om contact met mij op te nemen via volgend e-mailadres: Cathelijn.Kames@student.kuleuven.be. Zo kan ik u in de eerste plaats wat meer informatie bezorgen over mijn onderzoek.

  Hopend op een bericht.

  Vriendelijke groeten,
  Cathelijn Kames

Leave a Reply