Hoe goed bedoelde beslissingen toch seksistisch kunnen zijn !

Onze onderzoeksgroep organiseert een officiële opening van het nieuwe labo. Deze opening gaat door enkele weken na de geplande geboorte van mijn dochter.
Mijn promotor vraagt iedereen in de groep om bij te springen die dag. Maar … ongetwijfeld vanuit oprecht goede bedoelingen, niet aan mij. De reden na hem hierover aangesproken te hebben: “je wil ongetwijfeld die tijd doorbrengen met je baby”.

Story signed by: positivo

The story happened to me as a Post Doc in the year 2010 at an academic institution in Flanders

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

One comment

  • Nathalie on June 12, 2015 at 10:29 am said:

    Indien het echt maar enkele weken is, vind ik dit niet seksistisch. Je lichaam moet ook herstellen van een bevalling. Mocht het een mannelijke collega geweest zijn die enkele weken voor de geplande datum een operatie moest ondergaan, of rondliep met een gebroken been, had hij het misschien ook niet gevraagd. Misschien gewoon omdat hij denkt dat je je anders verplicht zou voelen om mee te helpen, terwijl je eigenlijk wat rust nodig hebt, en je dit niet durft aangeven.

Leave a Reply