Vrouwen kunnen ook nooit zwijgen

Zoals elke week had ik een vergadering met een thesisstudent in het labo. Het labo is een ruimte waarin studenten en onderzoekers samen werken en discussiëren. Plots komt een professor binnen en kondigt aan dat er zo dadelijk een presentatie zal doorgaan (vermoedelijk omdat hij een vergaderzaal was vergeten te reserveren). Beleefd zetten we onze vergadering met een aangepast praatvolume verder. Een kwartier later komt een eerste vermaning: “Kan dat niet wat stiller, ja?”. Een beetje geschrokken gaan we door met de vergadering op fluistertoon. De volgende dag kruis ik de professor in de gang. Tijdens het voorbijgaan zegt hij “Vrouwen kunnen ook nooit zwijgen”.
Ik was zo ontdaan dat ik niet wist hoe te reageren.

Story signed by : Tinne

The story happened to me as a PhD student in the year 2005-2009 at an academic institution in Flanders

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

Leave a Reply