Moeder vs Vrouw

De drie kinderen van een mannelijke collega en van mezelf zijn nagenoeg (op een paar maanden na) dezelfde leeftijd. Toch werd enkel aan mij gevraagd of ik het niet wat rustiger aan wou doen, nu ik drie kinderen heb. Toen ik de prof vroeg of hij dat ook aan mijn mannelijke collega had gevraagd, antwoordde hij doodleuk: “Waarom? Hij is een man, jij bent een moeder…” Blijkbaar stopt het vrouw zijn als je kinderen krijgt.

Het zijn trouwens niet enkel de mannen, maar echt 90% van de bevolking VERWACHT dat je als moeder minder gaat werken. Full time werken als moeder is blijkbaar bijna een doodzonde. Niemand heeft al eens tegen me gezegd: Proficiat dat je dat doet, een positief voorbeeld stellen en tonen dat het ook kan, werken en mama zijn, vele mensen zeggen me wel, dat is toch niet vol te houden en zo kun je toch niet optimaal presteren en blablabla.

In de ogen van de mannen zijn ze zeer gezinsvriendelijk, want oh zo bezorgd, ik noem dat gewoon bemoeizucht en een gemakkelijk excuus om me aan de kant te schuiven.

Story signed by : me

The story happened to me as a PhD Student in the years 2005-2009 at an academic institution in Flanders

Posted under: sexism story

Tagged as: , , ,

Leave a Reply